nlvlag 26 februari 2017
Dobermann Vrienden In Nederland - Jaarprijzen 2016
.
dobermannDVIN-secretatis Mevr. Joke Haviks overhandigt de jaarprijs voor de Mooiste Reu van het Jaar en Mooiste Jeugd Reu van het jaar voor Russkaja Mechta Xan Xiril aan de eigenaren Ge en Monique Baltessen en de handler Demi Weimans.
dobermann . en de Jaar prijs voor de mooiste Jeugd teef Russkaja Mechta Wolinaja Wolga van Danielle Coole.

De Jaarprijzen van de dobermann vereniging voor de mooiste honden zijn weer ruim in onze kennel gevallen.

Jaarprijs voor de Mooiste Jeugd reu en Mooiste Reu is zeer verdiend door Russkaja Mechta Xan Xiril, afgelopen jaar heeft Xiril veel aan shows mee gedaan in binnen- en buitenland en Jeugd kampioen van 3 landen geworden, Nederland, Belgie en Croatie. 

Jaarprijs van mooiste Jeugd teef was van Russkaja Mechta Walinaja Wolga zij won dit jaar ook de Benelux Jeugd Winner titel.

Van harte gefeliciteerd iedereen, ik ben zeer trots op jullie! 

 

.
 

 

nlvlag Amersfoort januari 2017

 

 nlvlag Amersfoort januari 2017
HOND VAN HET JAAR 2016 SHOW

georganiseerd door koninklijke kennelclub ”CYNOPHILIA”
Russkaja Mechta Viktoria's Valet

Deze prestigieuze show is alleen toegankelijk voor geïnviteerde honden. . Top van de top ofwel crème de la crème, dat is in de Nederlandse kynologie de betekenis van de Hond van het jaar Show. Een Feestje op zich, met alle toebehorende attributen, ... een groene catwalk, spotlights, flitsende pers, alles echt. De Deelnemmers zijn stuk voor stuk bijzonderheden. Alleen de honden die het hoogst hebben gepresteerd in de loop van het jaar worden door de Koninklijke club Cynophylia voor deelname uitgenodigd Russkaja Mechta Viktoria's Valet was één van deze. Hij was ook de enige Dober die stond op de planken tussen andere knappe honden. Het Deelnemen was spannend op zich en je moet alles goed en netjes doen en je presenteren met cachet... Nou, onze jonge heer heeft het uitstekend gedaan, trok me niet eens van de podium af. Trots gestaan en mooi gelopen. Hij werd gezien en hij was uit twee grote groepen gekozen bij de beste 6 selectie! Een super mooie dag en ik ben trots op. Net als vorig jaar we waren geselecteerd tot de beste en dat is super Tof. 

 

 

.
nlvlag Kerstshow 2016, CAC/CACIB, Gorinchem 18 december 2016

KERSTSHOW, GORINCHEM 2016, KC NIJMEGEN

.

 


Russkaja Mechta Xander Xebube - BOB, Beste Reu CAC, Best Junior

De kerstshow  "Kynologen Club Nijmegen" was dit jaar voor de eerste keer neergestreken in Gorinchem. Ik herinner me nog dat de kersthow in één adem werd genoemd met Wychen, maar dat is al een tijdje terug sindsdien werd de show ook enkele jaren georganiseerd in Cuik. Maar als ik mag kiezen zeg Ik , en niet alleen ik, maar velen met mij dat de Kerstshow dit jaar echt een Kerst Show was! Feestelijk aangeklede sfeervolle ringen. Alles was feestelijk gezellig en mooi. Grote complimenten voor de organisatoren, ze hebben een hondenshow op een hoger nieuw niveau getild. Het is weer de meest gezellige hondenshow geworden.

Russkaja Mechta Xan Xiril - BOB, Beste Reu CAC, Best Jeugd Reu
Russkaja Mechta Xander Xebube - 3 utmundend in Jeugd klas
Russkaja Mechta Zoluschka Zina - Best Jeugd Teef
Russkaja Mechta Awgustina - Beste Jongste pup.

All met al ben ik er zeer trots en blij mee. De jongste RM Awgustina was voor het eerst op de show en ze deed het voorbeeldig, keurig gestaan en gelopen met het resultaat een geweldig keurrapport en een rozet. We hadden een geweldige support van onze achterban van 3 aanwezige A-nest pups. Dus toch een kleine nestreünie waar naast spel ook een poging gemaakt werd om ze op de foto te zetten. Voor ons een super leuke dag geweest als afsluiting van het showseizoen 2016, dat vele hoogtepunten kent.

 

 

 

.

 

nlvlag vlag  Nieuwegein 8 mei 2016
IPO-examen, NBG- vereniging "Muntstad", Utrecht 2016, .

Russkaja Mechta Mera Madera

Op 8 mei werden maanden voorbereiding bij Muntstad Utrecht, onder de bezielende hulp en expertise van Iwan, op de proef gesteld. Het was tijd voor het IPO-examen van o.a. twee van mijn honden. Russkaja Mechta Mera Madera ging voor haar IPO II en Russkaja Mechta Surpriz Solntse voor haar IPO I.  Beide honden waren succesvol en slaagden.   Bedankt nogmaals voor de begeleiding van de betrokkenen bij Muntstad.

 

 

 

nlvlag vlag  Nieuwegein 9 maart 2016

International Dogshow, Nieuwgein 2016,

.

De Dogshow Utrecht. lekker een thuis wedstrijd. Een groot aantal Russkaja Mechta vertegenwoordigers en zeker een Russkaja Mechta BOB.  De één jaar oude Russkaja Mechta Viktoria's Valet werd door keurmeester Dick Baars als dobermannwinnaar van de internationale hondenshow in Nieuwegein gekozen, Beste reu CAC en BOB ! In de erering onder de keuring van ... kwam hij op een 3de eervolle podium plaats. Her mee is Valet  gekwalificeerd voor de hond van het jaar show! WOW!  In de juniorklas  reuen waar Valet eerste werd, waren nog andere RM honden. De Broers RM Xan Xiril op tweede plaats met uitmuntend en RM Xander Xeboebe derde met  zeer goed. Het Jeugd teefje RM Xischa Xlanse werd tweede uitmuntend en in de open klasse RM Tainaja Ta'Is  was 1 uitmuntend en in de latere competitie gewaardeerd met Res.CACIB. Onze kleinste deelnemer RM Zoluschka Zina werd Beste pup. Al met al een geweldig geslaagde dag voor de RM familie, iedereen bedankt voor de support en gefeliciteerd met het mooie resultaat!

 

 

nlvlag 26 maart 2016
LUXEMBURG 2016, 
RUSSKAJA MECHTA IN LUXEMBURG
.


Smart Wood Hills Gino

De Internationale Hondenshow in Luxemburg is altijd een groot gebeuren in de Dobermann wereld. Het is een show waar de competitie altijd zeer sterk is en waar gecoupeerde en ongecoupeerde honden naast elkaar lopen. Liefst 110 dobermanns waren ingeschreven. Dat was een goede uitdaging voor het Russkaja Mechta team om weer punten te scoren. Vorig jaar hebben we daar veel prijzen gewonnen en dit jaar is het ons ook weer gelukt.

RUSSKAJA MECHTA SURPRIS SOLNTSE in sterke competitie was de beste in de Open Klasse Teven Bruin en werd gewaardeerd met CACL!

Mijn Russische aanwinst SMART WOOD HILLS GHINO deed het ook geweldig en werd de Beste Reu Open Klasse Zwart ook hij kreeg een kampioenspunt CACL! .

RUSSKAJA MECHTA TAINAJA TA'Is (Armani) werd 3-de in Open Klasse Zwarte Teven met uitmuntend!

Zeer tevreden ben ik met de resultaten van onze puppen.

RUSSKAJA MECHTA XUSCHA XLANSE (Solange) werd Best Puppy Teef

RUSSKAJA MECHTA XAN XIRIL (Gismo) werd ook Best Puppy Reu.

Deze mooie broer en zus werden ook uitgebracht in de ere-ring, dat was een geweldig begin van hun carrière opde eerste show in het buitenland. We hebben een mooie dag beleefd, veel vrienden ontmoet, mooie honden gezien en genoten van de goede expertise van de ras-specialist uit Israël Avi Marschak waar ook onze dank voor de goede keuringen.

 


Smart Wood Hills Ghino

Russkaja Mechta Xan Xiril 

 


Smart Wood Hills Ghino

RM Xuscha Xlanse 

 

RM-Rana-Romantika-fw
RM Tainaja Ta'Is
RM RasputinRomanov-Winner13wfw
RM Surpris Solntse

-

 

alinea

 

 

nlvlag

Het OUDE JAAR uit, Het NIEUWE 2016 in

 


Nadjia met Mera Madera en Palina Pralina 

Het lijkt wel of ieder volgend jaar dramatischer wordt dan het voorafgaande.
Wat er dit jaar nog vers in het geheugen ligt, lijkt wel regelrecht uit een nieuwste heftig on-realistische actiefilm te zijn geplukt, maar dan één zonder het optimistische happy end van een film. En dan heb ik het over het grote leed: vluchtelingen, aan-slagen en ongelukken. Dit lijkt op zo grote schaal te zijn, dat het menselijk gevoel en inlevings-vermogen hiervoor nog niet geschikt is. Wat zeggen de aantallen nog. één enkel individueel geval zou al dramatisch en niet te bevatten zijn. Alles lijkt hierbij te verbleken en zoiets als het genieten van je hobby lijkt bij dit alles iets wat niet reeel kan zijn. En toch is dat wat de meeste mensen hun leven laat blijven zijn. Ook ik heb van mijn hobby, de kynologie, in het afgelopen jaar blijvend genoten. 

Keurmeester-, Trainings-, show-, opleidings-, en begeleidings-activiteiten hebben om de prioriteit gestreden bij de invulling van mijn tijd. (en helaas soms, sorry, sorry, schieten de mensen erbij in.)

• Keuren/judging: Weer ben ik geslaagd voor een aantal ras-examens en zijn er dus enkele rassen aan mijn te keuren lijst toegevoegd en verder werd ik benoemd voor rasgroep 5. Heb weer mooie shows mogen keuren in verschillende landen en in Nederland.

• Het trainen met mijn eigen honden doe ik met veel plezier bij de BD Woerden, heb ook een paar examens gedaan met goed resultaat en nog steeds zijn er ook punten om te verbeteren om nog beter te gaan presteren. Hondensport is een eindeloze (in beide betekenissen) uitdaging met je hond en ook een zeer dankbare bezigheid want op het traningsveld  als nergens anders bouw je zo'n  goede band met je hond op.   Zo ook dit jaar waren er een aantal mooie sport-resultaten van onze hondeneigenaren waar ik zeer blij mee was.

• Ook de show activiteiten waren dit jaar weer knallend . Mooie prijzen werden er door Russkaja Mechta honden behaald en flink wat shows gewonnen. Als top momenten zijn hier te noemen de KCM Winnaar, Groningen BOB en FCI.gr. 2 Winnaar, Winners in Dortmund en Luxemburg, Winnaar van de Grens Trofee en de Frans Bemmelmans Bokaal, Kortrijk BOB en FCI gr.2 Vice-Winnaar, DVIN Jaarprijs van mooiste dober teef van het Jaar is ook voor de RM Surpriz Solntse. Dit jaar twee mooiste dobermanns van Nederland, beiden van Russkaja Mechta, de zussen Solntse en Slava zijn uitgenodigd om mee te doen aan de Hond van het Jaar show in theater de Flint in Amersfoort. Als fokker ben ik dan zeer trots dat deze twee mooie honden de dobermans gaan vertegenwoordigen op zo'n belangrijk kynologische evenement. En zoals iedereen ook ik heb op shows onbegrijpelijke beslissingen moeten ondergaan. Het is van belang op zulke momenten respect te tonen voor je concurrenten en voor de keurmeester.

• Begeleiding:  zonder dat het iets was wat ik op mijn agenda had staan, ben ik door flink wat mensen benaderd om ze te helpen bij de voor hun moeilijke taak van het verbeteren van de relatie met een op te voeden hond.  en ja, het is een goed gevoel om mensen, dingen te laten zien, die ze qua gevoel al zouden moeten weten, maar nog niet zover gekomen zijn om het ook daadwerkelijk uit te voeren. Gehoorzaamheidslessen en showtrainingslessen zijn een mooie uitdaging waarbij ik met veel plezier al mijn kennis en ervaring deel.

Zelf dingen leren en je ontwikkelen is ook belangrijk voor je persoonlijke groei. Verschillende lezingen seminars en opleidingen heb ik dan ook het afgelopen jaar bezocht. Grotendeels zijn het opleidingen voor keurmeesters ook een lezing over DCM bij de Dobermann in Finland , een lezing van IDEXX over dobermann gerelateerde testen, KNO bij de honden of de Indische doofheid.

En dan de DVIN gezondheidscommissie. Natuurlijk heb ik me ook dit jaar weer ingezet en gezorgd voor iets meer kennis bij de dober-eigenaren over DCM, meer openheid en ook voor mooie prijsafspraken voor het testen van de dobermann.  DCM screening ECHO + 24 uur Holter voor 265.50 bij de www.verwijscentrum.nl

In 2016 gaan we verder. Onze pups worden groot en zullen dit jaar, voorspel ik, de shows stelen. Er  zal dit jaar weer een prachtig nest komen. De Familie Russkaja Mechta groeit en de banden zijn warm, met zijn allen kunnen we meer. Klaar staan voor elkaar,  helpen en genieten met en van elkaar is het streven en de wens voor 2016.

Ik wens iedereen dan ook een gezond, fijn en succesvol 2016

Nadjia Timmermans-Kadenko 

 

 

nlvlag nlvlag CAC/CACIB, Amsterdam 10, 11 december 2016
HOLLAND CUP & WINNER, AMSTERDAM 2016 .


Russkaja Mechta Xander Xebube - BOB, Beste Reu CAC, Best Junior

De combinatie "Holland Cup" & "Winner" versie 2016, de grootste nederlandse hondenshow vond dit jaar plaats in het weekend van 9, 10 en 11 december, zoals altijd in de RAI in amsterdam. Het was een drukte van belang, veel aspiraties, veel geluk, veel teleurstellingen en veel contacten, kortom een kolkende stroom van emoties.

De Holland Cup was voor de RM vertegenwordigers een enorm succes en De Winner voor velen een ware teleurstelling. Het waren dan ook twee verschillende keurmeesters met een verschillende visie op de dobermann. Ik ben blij dat ik als fokker en keurmeester dezelfde visie ben toegedaan als de keurmeester van "Holland Cup" John Woube.

Russkaja Mechta Xander Xebube - BOB, Beste Reu CAC, Best Junior.
Russkaja echta Xan Xiril - Reserve Beste Reu  Res. CAC
Russkaja Mechta Wolinaja Wolga - Beste Teef CAC, CACIB
Russkaja Mechta Zara Zarina - Beste Jeugd Teef.

Eigenlijk onnodig te vermelden, dat De Winner Amsterdam meer deelnemers trekt dan alle andere hondenshows in Nederland. Zo waren ook de dobermanns goed vertegenwoordigd.

Op de "Winner" onder  keurmeester  Maria  Ceccarelli  uit  Italië  eindigden de RM honden  als volgt:

 Russkaja Mechta Xander Xebube Benelux Jeugd Winner en BOB van dag eer voor - werd maar 2 uitmuntend in de Jeugdklasse.

Russkaja Mechta Xan Xiril Jeugd Kampioen van Nederland, België en Kroatië - werd de ring uitgestuurd met "zeer goed" in de Jeugdklasse.

Russkaja Mechta Woin Wariag Nederlandse Jeugd Kampioen - 2 uitmuntend in Tussenklasse

Russkaja Mechta Victoria's Valet Nederlandse Jeugd Kampioen meervoudige Best of Breed en 2e plaats groepswinnaar echt een topper - als eerste weggestuurd uit open klasse met uitmuntend.

Russkaja Mechta Wolinaja Wolga Nederlandse Jeugd Kampioen en beste teef van dag er voor - 4e pl. uitmuntend in open klasse

Russkaja Mechta Zoluschka Zina - 3 zeer goed Jeugd klas

Het was meer dan jammer dat een keurmeester uit een land dat op dobermanngebied een leidende rol speelt en hele mooie dobermanns heeft, niet het juiste type en beeld in haar voorkeuren naar voren heeft kunnen halen.


.....

........
.....
 

 

 

 

nlvlag Bleiswijk 05-06 november 2016

INTERNAT. CAC CACIB HONDEN SHOW, BLEISWIJK

.

 


Het Russkaja Mechta (A-) Team 

Internationale Honden Shows, Bleiswijk
Een Mooi weekend en goede resultaten op 2 Internationale shows in Bleiswijk. Deze opzet van in hetzelfde weekend organiseren van 2 afzonderlijke shows komt steeds vaker voor. Dus 2 shows in dezelfde plaats, hetzelfde gebouw en dezelfde organisatie, maar dan iedere dag per ras wel verschillende keurmeesters.
Broer en zus uit het W-nest werden Nederlands Jeugd Kampioen, dus we zijn twee kampioenen rijker.
Daarnaast werd Russkaja Mechta Wolinaya Volga Beste Teef en CAC onder keurneester Mr. P. Harding
Russkaja Mechta Woin Wariag werd reserve Beste Reu en R.CAC en Russkaja Mechta Xan Xiril res. CACIB Onze jongste deelnemer Russkaja Mechta Azart werd Beste Puppy onder keurmeester W Güllix.
We hebben deze resultaten lekker gevierd met Monique & Gé , Alicia & Rens, Danielle  & Swen, Andre, Anneke & Jennifer en de andere aanwezigen.
Vrienden bedankt voor het zo speciaal maken van deze dag.
 
 bezoek facebook


advertentie

Agenda's

» Show Netherlands 2018
Dutch all breed show agenda
by Raad van Beheer

» Show FCI
from Federation Cynologique International

» Show Belgium
from St. Hubertus

» Voorlopig DVIN
Dobermann Vrienden in Nederland

» VDH Duitsland
Verband Deutsche Hunde


 

Belangrijk te weten:

»  NIEUWE DOBERMANN STANDAARD
No more cropped an docked dogs under the FCI-standard

»  VERPLICHTE REGISTRATIE VAN HONDEN IN NEDERLAND
Nu verplichte registratie in overheids-hondendatabase
(registreren=beheren)